• Laaja valikoima teräs- ja metallituotteita

    Pystymme tarjoamaan myös erikoisalumiinit, nikkeliseokset ja titaanit. Välitämme asiakkaan piirustusten mukaisia takeita, valssattuja renkaita ja erikoisprofiileja. Tutustu tuotteisiimme alla

    Laaja valikoima teräs- ja metallituotteita

Erikoisteräkset

Toimitamme eri käyttötarkoituksiin soveltuvia erikoisteräksiä, kuten ruostumattomia, tulenkestäviä tai iskukarkenevia teräksiä, nopeilla toimitusajoilla suoraan varastostamme tai toimitusmyyntinä.

Erikoisteräkset

Monipuolisia erikoisteräksiä eri käyttötarkoituksiin suoraan varastostamme tai tilaustuotteet nopealla toimitusajalla!

EN X20Cr13 / W. Nr 1.4021
Ruostumaton martensiittinen teräs. Kuumavalssattu DIN 1013 mukaan. Nuorrutettu lujuuteen 750...950 N/mm2. Varastoimme pyörötankoja.

EN X39CrMo17-1 / W.Nr 1.4122
Ruostumaton martensiittinen teräs. Kuumavalssattu DIN 1013 mukaan. Nuorrutettu lujuuteen 750...950 N/mm2. Varastoimme pyörötankoja

Böhler K700 / W.Nr 1.3401
Iskukarkeneva teräs. Austeniittinen, erittäin sitkeä mangaaniteräs. Karkenee iskujen vaikutuksesta. Toimitustila sammutushehkutettu n. 200 HB. Varastoimme levyjä

Stenco Leuku / W.Nr 1.1750
Seostamaton hiiliteräs puukkoihin ja käsityökaluihin. Veteen karkeneva. Varastoimme levyjä.

Elektrodikupari W.Nr 2.1247
Beryllium-kupariseos, jolla on erittäin hyvä korroosionkestävyys, lämmönjohtavuus ja hyvät mekaaniset ominaisuudet. Käyttökohteita hitsauselektrodit, muovimuotit, keernat, muottipesät, suuttimet ja jakokanavat sekä kipinöimättömät turvatyökalut. Saatavana toimitusmyyntinä.

Työkalupronssi TKP360
Alumiini-kupariseos, jolla on hyvät lujuus- ja liukuominaisuudet. Käyttökohteita syvävetotyökalut ruostumattomille ja hiiliteräksille, työvalssit ruostumattomien terästen rullamuovaukseen. Saatavana toimitusmyyntinä.

Työkalupronssi TKP400
Kova alumiini-kupariseos, jolla on hyvät lujuus- ja liukuominaisuudet. Käyttökohteita muovaustyökalut raskaasti kuormitettuihin kohteisiin sekä syvävetotyökalut ruostumattomalle teräkselle. Saatavana toimitusmyyntinä.

EN X20CrNiSi25-4 / W.Nr 1.4821 
Tulenkestävä teräs. Austeniittis-ferriittinen laatu, jolla on hyvät lujuusominaisuudet ja keskinkertainen muovattavuus. Hyvä tulenkestävyys ilmassa. Toimitustila sammutushehkutettu max. 235 HB. Saatavana toimitusmyyntinä

EN X15CrNiSi20-12 / W.Nr 1.4828
Tulenkestävä teräs. Austeniittinen laatu, jolla on hyvät lujuusominaisuudet, hyvä kylmämuovattavuus ja hitsattavuus. Hyvä tulenkestävyys ilmassa. Toimitustila sammutushehkutettu max. 223 HB. Varastoimme levyjä ja pyörötankoja.

17-4PH / W. Nr 1.4542 / UNS S17400 / Gr 630
Ruostumaton haponkestävä martensiittinen teräs. Kromi-nikkeli-kupari-niobium seos, jolla austeniittisiiin teräksiin verrattavissa oleva korroosionkesto ja erittäin korkeat mekaaniset ominaisuudet ja sitkeys. Käyttökohteita esimerkiksi venttiilien ja pumppujen akselit, tiivisteet, holkit, kiinnitystarvikkeet sekä meri- ja ilmailuteollisuuden tuotteet. Helppo lämpökäsitellä eri toimitustiloihin. Varastoimme pyörötankoja toimitustilassa H1150D.

XM-19 / UNS S20910 / BÖHLER P511
Austeniittinen ruostumaton kromi-nikkeli-mangaani teräs, erittäin luja ja korroosionkestävä. Korroosionkestävyys parempi kuin 300 ja 400 sarjojen ruostumattomilla teräksillä, mutta myötöraja samalla noin kaksinkertainen. Erittäin hyvät kryogeeniset ominaisuudet ja pysyy ei-magneettisena myös kylmämuokkauksessa muista austeniittisista teräksistä poiketen. Käyttökohteina esimerkiksi venttiilien ja pumppujen akselit, tiivisteet, kiinnytystarvikkeet, lämmönvaihtimet ja meriteollisuuden tuotteet. Varastoimme pyörötankoja.

UNS S21800 / BÖHLER P513 
Austeniittinen kromi-nikkeli-mangaani-niobium ruostumaton teräs, jossa myös piitä. Erinomaiset mekaaniset ominaisuudet ja kulutuksenkestävyys myös korkeissa lämpötiloissa aina 1000°C asteeseen saakka. Huoneenlämmössä myötöraja lähes kaksinkertainen verrattuna esimerkiksi 304/316 teräksiin, samalla korroosionkestävyys parempi kuin 304 teräksellä ja samalla tasolla kuin 316. Käyttökohteina esimerkiksi venttiilit, kaivosteollisuuden tuotteet, kiinnitystarvikkeet, tiivisteet, holkit ja kuljetinketjut. Varastoimme pyörötankoja.