• Teräksellä tulokseen jo vuodesta 1932

    Stén & Co Oy Ab on suomalainen perheyritys, jolla on pitkä kokemus työkaluterästen ja muiden erikoisterästen kaupasta ja lämpökäsittelystä.

    Teräksellä tulokseen jo vuodesta 1932

VAHVAT PERINTEET

Stén & Co Oy Ab on täysin suomalaisessa omistuksesssa oleva perheyritys, jonka taustalta löytyy sepäntaitoja ja miilunpolttoperinteitä usean sukupolven ajalta.

1930-luvun alussa yhtiön perustajalle DI Artur Stènille tarjoutui tilaisuus aikaisempien suhteidensa avulla saada itävaltalaisen jaloterästehtaan Gebr. Böhler & Co AG:n edustus. Niinpä vuonna 1932 alkoi jo kahdeksan vuosikymmentä kestänyt liikesuhde. Maailman johtava työkaluterästen valmistaja, itävaltalainen Böhler on edelleenkin Stén & Co:n tärkein materiaalitoimittaja.

Aluksi yhtiön toimintaan liittyivät erikoisterästen lisäksi työstökoneet, työkalut sekä hitsauslisäaineet. 1980-luvun alussa yhtiön toiminta keskittyi yhä selvemmin työkaluteräksiin ja muihin erikoisteräksiin, sekä näiden sahauspalveluihin.

Vuonna 1981 toiminta laajeni uudelle alueelle, kun Muuramen karkaisimon toiminta käynnistettiin. Lämpökäsittelypalvelut olivat Suomessa ennen 1980-lukua harvojen käsissä ja Muuramen karkaisimo tuli tarjoamaan vaihtoehtoa karkaisumarkkinoille.

Nykyisiin toimitiloihin Nurmijärven Ilvesvuoreen yritys muutti vuonna 2011 osana tulevaisuuden kasvustrategiaa. Tavoitteenamme on olla Suomen nopein, kattavin ja luotettavin terästoimittaja.

Viron tytäryhtiömme Stén & Co OÜ on palvellut Baltian maissa toimivia asiakkaitamme Tallinnasta käsin jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Toimintayksikkö on perustettu tukemaan Stén & Co Oy Ab:n tulevaisuuden visiota, joka on olla johtava työkaluteräksen toimittaja koko Suomenlahden alueella.

Toisena tytäryhtiönä konserniin kuuluu Kimet Oy, joka on erikoistunut ruostumattomien ja haponkestävien terästen maahantuontiin ja tukkukauppaan.