• Hoidamme myös tilauksesi lisätarpeet

    Palvelukokonaisuutemme avulla saat tuotteesi valmiiksi käsiteltynä, sahattuna ja kuljetettuna suoraan varastoosi. Tutustu palveluihimme alla

    Hoidamme myös tilauksesi lisätarpeet

Vakuumihiiletys ja kaasusammutus

Stén & Co on ottanut vaativille kappaleille käyttöön vakuumihiiletyksen kaasusammutuksella. Menetelmä on tehokkaampi ja nopeampi kuin perinteinen hiiletys. Myös ympäristöarvot on otettu huomioon, sillä myrkyllisiä ja palavia höyryjä ei tässä prosessissa synny.

Vakuumihiiletys ja kaasusammutus

Vakuumihiiletyksessä yhdistyvät vakuumikarkaisun ja hiiletyskarkaisun edut. Yhdistettynä kaasusammutukseen tuloksena on tuote, jonka pinta on virheetön ja puhdas.

Hiilettävänä kaasuna prosessissa käytetään asetyleeniä. Asetyleenistä ei synny lainkaan metaania kuten perinteisistä hiiletyskaasuista, jolloin kaasunkulutus on vähäisempää vapaasti reagoivan hiilen määrän ollessa suurempi ja hiiletys tehokkaampaa verrattuna perinteisiin menetelmiin. Kappaleiden nokeentumista ei myöskään tapahdu.

Kaasusammutuksessa kappale karkaistaan typpikaasuun. Menetelmä on erittäin ympäristöystävällinen, koska perinteisen sammutusöljyn pesulle ei ole tarvetta. Uunissa ei myöskään synny myrkyllisiä ja palavia höyryjä tai muita päästöjä.

Menetelmän etuja ja käyttökohteet

Vakuumihiilettämällä ja kaasusammuttamalla saavutetaan kappaleille vähäiset mittamuutokset ja erinomainen pinnan laatu, mikä vähentää merkittävästi hiontatyötä. Mekaaniset ominaisuudet saadaan myös erinomaisiksi sekä estetään sisäiset hapettumat täydellisesti. Menetelmällä on mahdollista hiilettää myös ohuet ja syvät rei'ät erittäin tehokkaasti toisin kuin perinteisellä hiiletyksellä.

Menetelmä on parhaimmillaan kulutuskestävyyttä ja väsymislujuutta vaativien koneenosien ja komponenttien, kuten poraniskojen ja hammaspyörien, valmistuksessa. Muita menetelmän käyttökohteita ovat vaihteistojen, tuotantotyökalujen ja aseiden osat.