Perustaminen ja yhteistyö Böhlerin kanssa

Stén & Co Oy Ab on suomalainen perheyritys, joka on juurtunut syvälle Suomen teolliseen maisemaan jo yhdeksän vuosikymmenen ajan. Yhtiön perusti vuonna 1932 diplomi-insinööri Artur Stén, joka aloitti toimintansa teräksen ja teollisuuskoneiden maahantuojana Helsingissä. Alusta alkaen Stén-konserni on ollut tiiviissä yhteistyössä itävaltalaisen teräksenvalmistajan Gebr. Böhler & Co AG:n kanssa, joka jatkaa edelleen keskeisenä toimittajana.

Haasteet ja laajentuminen

Yhtiön varhaiset vuodet olivat täynnä haasteita. Näistä huolimatta Stén & Co onnistui paitsi säilyttämään asemansa markkinoilla, myös kasvamaan ja laajentamaan toimintaansa. Sodan jälkeisen ajan elpyessä yhtiö laajensi toimintaansa käsittämään laajemman valikoiman terästuotteita.

Muuramen karkaisimon perustaminen

1980-luvulla Stén & Co keskittyi entistä enemmän erikoisteräksiin ja työkaluteräksiin, mikä heijasteli globaaleja trendejä ja vastasi teollisuuden kasvaviin vaatimuksiin tarkemmista ja kestävämmistä materiaaleista. Vuonna 1981 perustettu Muuramen karkaisimo merkitsi merkittävää askelta yrityksen kehityksessä, tarjoten lämpökäsittelypalveluita, jotka olivat tuolloin Suomessa harvinaisia.

Yrityskauppoja ja Baltian markkinat

Yhtiö laajensi toimintaansa Baltian markkinoille erityisesti Viroon, missä se on palvellut alueen teollisuutta jo kahden vuosikymmenen ajan. Kimet Oy liittyi Stén-konserniin yritysoston kautta, erikoistuen ruostumattomien terästen toimittamiseen. Tämä vahvisti konsernin asemaa teollisuuden toimittajana. Konserniin on ostettu myös muita yrityksiä, jotka ovat vahvistaneet konsernin asemaa.

Siirtyminen Nurmijärvelle

Vuonna 2011 yhtiö muutti nykyisiin tiloihinsa Nurmijärvelle osana laajempaa tavoitettaan vahvistaa asemaansa Suomen johtavana työkaluterästen toimittajana. Uudet, modernit tilat mahdollistivat tehokkaamman tuotannon ja paremman asiakaspalvelun, mikä on auttanut ylläpitämään Sténin kilpailukykyä haastavilla markkinoilla.

Tulevaisuus

Stén-konserni on säilynyt perheomisteisena yrityksenä sukupolvesta toiseen, yhdistäen perinteet ja nykyaikaiset liiketoimintastrategiat pitkäaikaisen menestyksen saavuttamiseksi. Stén & Co Oy Ab ei ainoastaan kunnioita perustajansa perintöä, vaan myös rakentaa sen päälle valmistautuen tulevaisuuden haasteisiin. Vuosikymmenten aikana Stén-konsernin koko ja liikevaihto ovat kasvaneet merkittävästi. Tämän kasvun myötä konsernin rakennetta on muutettu vastaamaan laajentunutta liiketoimintaa.