• Laaja valikoima teräs- ja metallituotteita

    Pystymme tarjoamaan myös erikoisalumiinit, nikkeliseokset ja titaanit. Välitämme asiakkaan piirustusten mukaisia takeita, valssattuja renkaita ja erikoisprofiileja. Tutustu tuotteisiimme alla

    Laaja valikoima teräs- ja metallituotteita

Toolox

Toolox® 33 ja Toolox® 44 ovat SSAB Oxelösund AB:n valmistamia nuorrutettuja työkaluteräksiä. Teräkset soveltuvat erinomaisesti muovi- ja kumimuotteihin, kulutus- ja rakenneosiin sekä muihin hyvää työstettävyyttä ja mittojen pysyvyyttä edellyttäviin kohteisiin.

Tooloxille ominaista

  • hyvä koneistettavuus
  • hyvä mittapitävyys
  • hyvät etsausominaisuudet
  • hyvät kiillotusominaisuudet

TOOLOX

Varasto-ohjelmaamme kuuluvat monikäyttöiset nuorrutetut työkalu- ja koneenrakennusteräkset Toolox® 33 levynä ja Toolox® 44 sekä levynä että pyörötankona. Toolox® -tuotteille on ominaista hyvä koneistettavuus ja mittapysyvyys sekä hyvät etsaus- ja kiillotusominaisuudet. Toolox® 33 toimitetaan nuorrutettuna kovuusluokkaan 300 HBW ja Toolox® 44 kovuusluokkaan 45 HRC. Optimoidulla karkaisu- ja päästöprosessilla on  Toolox® 44 -teräkselle saatu yhdistettyä  erinomainen mekaaninen kestävyys ja korkea pintakovuus. Näiden ominaisuuksien myötä on valmiiden komponenttien painoa mahdollista pudottaa huomattavasti verrattuna standardinuorrutusteräksiin mekaanisen suorituskyvyn säilyessä vaaditulla tasolla. Materiaalisäästöä on havainnollistettu alla olevalla kuvalla.

Toolox ympyrä

Esimerkki Toolox® 44 pyörötangolla saavutettavasta materiaalisäästöstä. Toolox® 44 Ø 59 mm vastaa mekaanisilta ominaisuuksiltaan Ø 80 mm 42CrMo4V-laatua.

Toolox® -teräksiä ei ole tarkoitettu uudelleen karkaistaviksi. Nitraamalla ja muilla pinnoitusmenetelmillä, joiden käsittelylämpötila on alle 590 o C, voidaan pinnanlaatuun ja -kovuuteen vaikuttaa tarvittaessa.

https://www.ssab.com/fi-fi/brandit-ja-tuotteet/toolox