• Laaja valikoima teräs- ja metallituotteita

    Pystymme tarjoamaan myös erikoisalumiinit, nikkeliseokset ja titaanit. Välitämme asiakkaan piirustusten mukaisia takeita, valssattuja renkaita ja erikoisprofiileja. Tutustu tuotteisiimme alla

    Laaja valikoima teräs- ja metallituotteita

Takeet ja valssatut renkaat

Edustamme useita keski- ja etelä-eurooppalaisia sekä aasialaisia takomoita, joilta pystymme toimittamaan asiakkaiden piirustusten mukaisia muotti- ja vapaatakeita sekä valssattuja ja taottuja renkaita tarvittaessa esikoneistettuina tai mahdollisuuksien mukaan valmiiksi koneistettuina.

Takeet ja valssatut renkaat

Toimitamme muotti- ja vapaatakeita, taottuja renkaita, kiekkoja ja holkkeja sekä valssattuja renkaita halutussa lämpökäsittelytilassa asiakkaiden piirustusten mukaisesti. Terästen ohella tehtaiden valmistusohjelmiin kuuluvat myös Ni-, Ti- ja Cu-pohjaiset seokset. Tarvittaessa takeet voidaan toimittaa esikoneistettuina tai mahdollisuuksien mukaan valmiiksi koneistettuina.

Miksi käyttää takeita?

Työkaluvalmistuksessa sekä laite- ja osavalmistuksessa on edullista käyttää muotoon taottuja aihioita. Tällöin säästytään ylimääräiseltä lastuamiselta ja turhalta materiaalihukalta. Lisäksi valmiin tuotteen mittojen mukainen kuumamuokattu aihio on muokkaus- ja kiderakenteeltaan edullisin tuotteen lujuus- ja sitkeysominaisuuksien kannalta. Nykyisellä taontatekniikalla saavutetaan hyvä läpimuokkaantuminen ja parantuneet mekaaniset lujuusominaisuudet myös vaikeasti muovattavilla teräksillä.